04-02-09

OP ZOEK

The king is gone, Elvis Presley, It's only make believe, Conway Twitty

 RONIIE MCDOWELL

Een Amerikaans countryartiest die in 1977 doorbrak met "The king is gone", een tribute aan Elvis Presley die toen pas overleden was. Er werden meer dan 3 miljoen stuks van verkocht. Samen met Conway Twitty bracht hij het duet "It's only make believe" en hij werkte samen met o.a. Tammy Wynette, Loretta Lynn, The Jordanaires en D.J. Fontana

VerrastOP ZOEKVerrast

 Uiteraard is een verzameling nooit volledig. Er ontbreken altijd wel items. Meerdere VIP's kan ik niet bereiken wegens "geen adres" of "overleden".

Momenteel ben ik naarstig op zoek naar een handtekening van de Nederlandse actrice/zangeres ADELE BLOEMENDAAL.  Men kan me ook een plezier doen met JOEY DYSER.(allen Nederlandse sterren van toen) Ze "zouden" ook allen in Amsterdam wonen.

In de sportwereld ben ik op zoek naar ACHIEL BUYSSE, GEORGES VANDERMEIRSCH en GEORGES FURNIERE.

Ook de, ondertussen overleden, Zweedse voetballer TOM TURESSON (ooit bij Club Brugge) staat hoog op mijn verlanglijstje en ook de Turkse doelman VOLKAN DEMIREL verdient een plaatsje in mijn kollektie. En als je me kan helpen met andere OUD-CLUB BRUGGESPELERS, graag.

Ik zou ook enige hulp kunnen gebruiken voor mijn reeks "MISS BELGIE". Wie kent er dames die deze titel mochten dragen voor 1983? Alle hulp is welkom.

En het zou ook leuk zijn wat gegevens te kunnen hebben (adressen) van enkele Belgische acteurs/actrices, te weten:   RITA DERRE.

Wie kan me helpen?

 

BOEKEN/BOOKS

Lynley, schrijfster

  

  ELIZABETH GEORGE

Een Amerikaans schrijfster geboren anno 1949 in Ohio. Ze studeerde Engels en volgde ook psychologie aan de Universiteit van Californië. In  1988 verscheen haar eerste boek "Tot de dood ons scheidt". Het begin van een hele reeks rond Inspecteur Lynley. Het werden allen bestsellers en er kwam ook een TV-reeks van. Ze werd meermaals onderscheiden en haar boeken zijn op de markt in vele landen.

 

KnipogenBOEKEN/BOOKSKnipogen

Wil je weten wat je kollektie waard is? Wel, er bestaan meerdere catalogi. In mijn boekenkast staan ondermeer "AUTOGRAPH COLLECTOR PRICE GUIDE", 2 edities. De boeken geven prijzen van gesigneerde items, uiteraard in dollars. Zeker eens raadplegen !!

Er bestaan nog meer boeken over de hobby. Wat dacht je van "CELEBRITY AUTOGRAPH AUTHENTICATION GUIDE" van Ken Martin. Een boek met méér dan 1000 voorbeelden van handtekeningen.

Er is ook nog "CELEBRITY AUTOGRAPHS" van Mark Allan Baker. Veel uitleg over de hobby en een massa adressen. Maar of die nu allemaal nog juist zijn, dat is een andere vraag. En dan is er in hetzelfde genre ook nog "ADDRESSES OF THE RICH & FAMOUS" van Cynthia Mattison. Ook weer een massa adressen van enige tijd terug. Je kan volgen wanneer de auteur hen schreef en of er ooit een antwoord kwam. En wat leuk is: enkele modelbrieven om te gebruiken !!

In mijn boekenkast kan je ook "THE GUINESS BOOK OF WORLD AUTOGRAPHS" terug vinden. Dit boek werd me ooit aangeraden door radio- en TV-produces Paul Jacobs (De Taalstrijd, De Perschefs, De Rechtvaardige Rechters,..) Na 7 (!) jaren zoekwerk werd het boek voor mij gevonden bij De Slegte. Dus...nog moeilijk te vinden, maar echt wel de moeite waard. Duizenden fascimils van handtekeningen van alle groten ter wereld, mét een woordje uitleg.

Heel interessant is ook "U.S.PRESIDENTS: A GUIDE TO AUTHENTICATING AUTOGRAPHS". Dit boek staat vol wetenswaardigheden over handtekeningenverzamelen met daarbij heel veel info over de handtekeningen van de Amerikaanse presidenten vanaf George Washington (de eerste) tot en met George W. Bush (de 43e). Fascimils, secretarials, autopen,...alles kan je hier terugvinden.

En via de UACC kan je af en toe een boek(je) vinden met handtekeningenstudies. Zo prijken er al 2 in mijn boekenkast "A STUDY OF ELVIS PRESLEY'S AUTOGRAPH" en "THE STUDY OF STAR TREK AUTOGRAPHS"

En wat ook nog aan te raden is: weet je van een grote veiling, schaf je dan af en toe de catalogus aan.

TIPS

politicus, SDP, presidenit, Duitsland

 

 FRANK-WALTER STEINMEIER

Hij is een Duits politicus die werd geboren op 5 januari 1956 te Delmold. In 1981 werd hij hoofd mediarecht en mediapolitiek onder de minister-president van Nedersaksen. Hij is lid van de SDP. Hij was minister van buitenlandse zaken in de 1e en 3e regering van Angela Merksel. Op 12 februari 2017 werd hij verkozen tot de 12e president van Duitsland.

TIPS

 Wil je een "echte" verzamelaar worden? Sluit dan aan bij de "UNITED AUTOGRAPH COLLECTORS CLUB", kortweg "UACC". Het is een Amerikaanhse club met een 3-maandelijks tijdschrift "THE PENN AND QUILL". Dit is sinds 2014 alleen nog maar electronisch te lezen voor aangeslotenen. Via hun website kan je ook handtekeningen kopen bij erkende dealers !

Er was ook een tijdschrift in de States "AUTOGRAPH". Dat is nu niet meer in papierversie te verkrijgen, maar je kan het wel on-line lezen. Zie hiervoor maar eens bij mijn links.

Zoek je adressen van sterren? Dan kan je terecht op de websites "STARTIGER" of "FANMAILADDRESSES". De eerste lijkt Amerikaans, maar is Duits. Deze geeft momenteel méér dan 50.000 adressen en de meesten zijn getest !!(Wat echter geen garantie is). De tweede is van Britse makelij en geeft momenteel méér dan 10.000 adressen waaronder zeer veel Britse vedetten. Er is wel een maar.....voor beide websites moet je jaarlijks een bijdrage leveren. Dan krijg je een gebruikersnaam en wachtwoord en kan je van harte adressen opsnorren. Het loont echt de moeite.

En ook in Duitsland doet men aan handtekeningenverzamelen. Er is een vereniging "Arbeitsgemeinschaft der Autographensammler" kortweg "ADA" Zie bij mijn links voor meer info. Zij hebben een 3-maandelijks ti jdschrift "Autographensammler" dat nog wel in gedrukte versie in je bus valt. En dan is er ook nog"STARS-Das Autogramm-magazin". Ook een 3-maandelijks tijdschrift met de nadruk op adressen van sterren, hoofdzakelijk uit de sportwereld. Je kan ook een link terug vinden.

Je kan ook de naam van de beroemdheid die je wil intikken in een zoekmachine. Misschien heeft hij of zij wel een website en kan je daar ergens een contactadres vinden....

Foto 1

St. Elsewhere, KITT, The Knight RiderWILLIAM DANIELS

Een Amerikaans acteur geboren te Brooklyn anno 1927. Hij maakte zijn debuut in 1943 bij een lokaal televisiestation. In 1962 was hij te zien in een televisiefilm "A woman for the Ages". Hij was ook "Dr. Mark Craig" in de reeks "St. Elsewhere". Maar het best gejend zal hij zijn als de stem van "KITT" in "'The Knight Rider".

Foto 2

astronaut, NASAROBERT CRIPPEN

Een Amerikaans astronaut en ingenieur geboren anno 1937. Hij volgde een opleiding luchtvaarttechniek en haalde in 1960 zijn bachelor. Van 1962 tot 1964 was hij piloot bij de marine. In september 1969 werd hij astronaut bij de NASA. Hij maakte deel uit van enkele ondersteunende teams en vloog zelf met 4 spaceshuttle-missies waarvan 3 als commandant.

Foto 3

Evita, Jeff Wayne, David FrostJULIE COVINGTON

Een Britse zangeres uit het jaar 1943. Ze kende haar doorbraak in 1967 toen ze mocht zingen in een TV-show van David Frost. Ze  begon op te treden in theaters en kreeg zo de hoofdrol in "Evi!ta". Haar versie van "Don't cry for me Argentina" werd een wereldhit. Later had ze ook nog een rol in Jeff Wayne's "War of the worlds".

 

 

Foto 4

Miss, 2017ROMANIE SCHOTTE

Ze studeerde KMO-managempent. Ze is een achternicht van voormalig Belgisch wieloerkampioen Briek Schiotte. In januari 2017 werd ze verkozen tot "Miss België 2017"

Foto 5

Midsomper Murders, BarnabyNEIL DUDGEON

Een Brits acteur geboren op 1 januari 1961 te Doncaster. In 1988 had hij een rol in "Piece of cake". Dit leverde hem rollen op in series als "Casualty", "Lovejoy" en "Inspector Morse". Een eerste grote rol was deze van "George Moody" in "The Mrs. Bradley Mysteries" naast Diana Rigg. In 2010 nam hij van John Nettles de hoofdrol over in "Midsomer Murders" als "John Barnaby"

foto 6

Exile, Kiss you all overEXILE

Een Amerikaanse country & westernband opgericht in 1963 door J.P. Pennington als "The Exiles". In 1973 werd de naam ingekort tot Exile. De bezetting van de groep wijzigde regelmatig. Ze scoorden hits als "How could this go wrong" en vooral "Kiss you all over". De groep werd opgenomen in "The Kentucky Hall of Fame".

 

Foto 7

RSC Anderlecht, topschutter, 22, OnyekuruLUKASZ TEODORCZYK

Een Pools voetballer geboren op  3 juni 1991. Hij speelde als aanvaller bij ploegen als WKRA Zuromin, Polonia Warschau, Lech Poznan, FC Dynamo Kiev, RSC Anderlecht en de Poolse nationale ploeg. Hij werd, samen met Onyekuru van Eupen, topschutter in de competitie 2016-2017 met 22 doelpunten.

foto 8

jacques brel,eurovisie songfestival,koning albert iiHUGO HOVENKAMP

Voormalig Nederlands voetballer die in de verdediging speelde bij onhder andere FC GTroningen, AZ '67 en Wacker Innsbruck. Hij droeg ook 31 maal het shirt van de Nederlandse nationale ploeg.

 

 

Foto 9

Randy Goode, In the heat of the night, Old Joe ClarkeRANDALL FRANKS

Een Amerikaans acteur en zanger die het best gekend zal zijn als "Officer Randy Goode" uit de suksesserie "In the heat of the night". Als zanger heeft hij 24 albums op de markt met hits als "Old Joe Clarke". Er verschenen ook enkele boeken van zijn hand.