04-02-09

OP ZOEK

swiebertje,adèle bloemendaal,joey dyser

 DIRK FRIMOUT

Een Belgisch ruimtevaarder, geboren anno 1941 te Poperinge. Tot 1978 werkte hij in het Belgisch Instituut voor Ruimteaeronisme. Van 1978 tot 1984 was hij coördinator van de bemanning van Spacelab 1 en daarna werkte hij voor Estec. In 1992 werd hij de eerste Belgische astronaut tijdens de spaceshuttlemissie STS-45. Vanaf 2 april cirkelde hij, als één van de 7 astronauten, 143 maal rond de aarde met spaceshuttle Atlantis. Hij werd grootofficier in de Leopoldsorde en kreeg ook de titel van burggraaf.

VerrastOP ZOEKVerrast

 Uiteraard is een verzameling nooit volledig. Er ontbreken altijd wel items. Meerdere VIP's kan ik niet bereiken wegens "geen adres" of "overleden".

Ik ben al héél lang op zoek naar het handtekening van de Nederlandse zangeres JOEY DYSER (echte naam is Josje van Stelten). Ze had midden de jaren '70 een grote hit met "100 years".

In de sportwereld ben ik op zoek naar de voormalige Belgische wielrenners ACHIEL BUYSSE, GEORGES VANDERMEIRSCH en GEORGES FURNIERE.

Ook de, ondertussen overleden, Zweedse voetballer TOM TURESSON (ooit bij Club Brugge) staat hoog op mijn verlanglijstje en ook de Turkse doelman VOLKAN DEMIREL verdient een plaatsje in mijn kollektie. En als je me kan helpen met andere OUD-CLUB BRUGGESPELERS, graag.

Ik zou ook enige hulp kunnen gebruiken voor mijn reeks "MISS BELGIE". Wie kent er dames die deze titel mochten dragen voor 1983? Alle hulp is welkom.

En het zou ook leuk zijn wat gegevens te kunnen hebben (adressen) van enkele Belgische acteurs/actrices, te weten:   RITA DERRE.

En mocht je thuis, ergens in een vergeten hoekje, een handtekening van een VIP hebben liggen (in een boek, op een platenhoes,...) laat het me maar weten. Misschien kan dat ook nog een mooi plaatsje krijgen in mijn verzameling.

Wie kan me helpen?

 

BOEKEN/BOOKS

hobby,secretaris,boeken,catalogus,spartacus,milaan-san remo

  

  KARIN SLAUGHTER

Een Amerikaans schrijfster geboren op 6 januari 1971 te Atlante. Ze is de auteur van tientallen bestsellers. Vooral gekend van haar hand zijn de "Grant County" en de "Will Trent"-boeken. Ze schreef ook "Nachtschade", "Triptiek", "Stille zonde" en "De goede dochter". Ze verkocht meer dan 30 miljoen boeken die verschenen in 33 talen.

 

KnipogenBOEKEN/BOOKSKnipogen

Wil je weten wat je kollektie waard is? Wel, er bestaan meerdere catalogi. In mijn boekenkast staan ondermeer "AUTOGRAPH COLLECTOR PRICE GUIDE", 2 edities. De boeken geven prijzen van gesigneerde items, uiteraard in dollars. Zeker eens raadplegen !!

Er bestaan nog meer boeken over de hobby. Wat dacht je van "CELEBRITY AUTOGRAPH AUTHENTICATION GUIDE" van Ken Martin. Een boek met méér dan 1000 voorbeelden van handtekeningen.

Er is ook nog "CELEBRITY AUTOGRAPHS" van Mark Allan Baker. Veel uitleg over de hobby en een massa adressen. Maar of die nu allemaal nog juist zijn, dat is een andere vraag. En dan is er in hetzelfde genre ook nog "ADDRESSES OF THE RICH & FAMOUS" van Cynthia Mattison. Ook weer een massa adressen van enige tijd terug. Je kan volgen wanneer de auteur hen schreef en of er ooit een antwoord kwam. En wat leuk is: enkele modelbrieven om te gebruiken !!

In mijn boekenkast kan je ook "THE GUINESS BOOK OF WORLD AUTOGRAPHS" terug vinden. Dit boek werd me ooit aangeraden door radio- en TV-produces Paul Jacobs (De Taalstrijd, De Perschefs, De Rechtvaardige Rechters,..) Na 7 (!) jaren zoekwerk werd het boek voor mij gevonden bij De Slegte. Dus...nog moeilijk te vinden, maar echt wel de moeite waard. Duizenden fascimils van handtekeningen van alle groten ter wereld, mét een woordje uitleg.

Heel interessant is ook "U.S.PRESIDENTS: A GUIDE TO AUTHENTICATING AUTOGRAPHS". Dit boek staat vol wetenswaardigheden over handtekeningenverzamelen met daarbij heel veel info over de handtekeningen van de Amerikaanse presidenten vanaf George Washington (de eerste) tot en met George W. Bush (de 43e). Fascimils, secretarials, autopen,...alles kan je hier terugvinden.

En via de UACC kan je af en toe een boek(je) vinden met handtekeningenstudies. Zo prijken er al 2 in mijn boekenkast "A STUDY OF ELVIS PRESLEY'S AUTOGRAPH" en "THE STUDY OF STAR TREK AUTOGRAPHS"

En wat ook nog aan te raden is: weet je van een grote veiling, schaf je dan af en toe de catalogus aan.

TIPS

uacc,handtekeningen,autographs,elvis presley,christmas

 

 BILLY DON BURNS & HANK COCHRAN

Een gelegenheidsduo bestaande uit BILLY DON BURNS, een Amerikaans singer/songwriter. In 1975 vormde hij "The Travis Brothers", maar dat duurde niet lang. Later produceerde hij een gospelabum met Johnny Paycheck om in 1995 zelf "Long Lost Highway" uit te brengen. In 1996 vormde hij "Desperate Men" met HANK COCHRAN. Deze Amerikaanse singer/songwriter werd geboren anno 1935 en overleed in 2010. Hij schreef songs die werden opgenomen door ondermeer Patsy Cline, Eddy Arnold, Ray Price en ook Elvis Presley. Hij nam zelf ook meerdere platen op en werd opgenomen in de Country Hall of Fame.

TIPS

 Wil je een "echte" verzamelaar worden? Sluit dan aan bij de "UNITED AUTOGRAPH COLLECTORS CLUB", kortweg "UACC". Het is een Amerikaanhse club met een 3-maandelijks tijdschrift "THE PENN AND QUILL". Dit is sinds 2014 alleen nog maar electronisch te lezen voor aangeslotenen. Via hun website kan je ook handtekeningen kopen bij erkende dealers !

Er was ook een tijdschrift in de States "AUTOGRAPH". Dat is nu niet meer in papierversie te verkrijgen, maar je kan het wel on-line lezen. Zie hiervoor maar eens bij mijn links.

Zoek je adressen van sterren? Dan kan je terecht op de websites "STARTIGER" of "FANMAILADDRESSES". De eerste lijkt Amerikaans, maar is Duits. Deze geeft momenteel méér dan 50.000 adressen en de meesten zijn getest !!(Wat echter geen garantie is). De tweede is van Britse makelij en geeft momenteel méér dan 10.000 adressen waaronder zeer veel Britse vedetten. Er is wel een maar.....voor beide websites moet je jaarlijks een bijdrage leveren. Dan krijg je een gebruikersnaam en wachtwoord en kan je van harte adressen opsnorren. Het loont echt de moeite.

En ook in Duitsland doet men aan handtekeningenverzamelen. Er is een vereniging "Arbeitsgemeinschaft der Autographensammler" kortweg "ADA" Zie bij mijn links voor meer info. Zij hebben een 3-maandelijks ti jdschrift "Autographensammler" dat nog wel in gedrukte versie in je bus valt. En dan is er ook nog"STARS-Das Autogramm-magazin". Ook een 3-maandelijks tijdschrift met de nadruk op adressen van sterren, hoofdzakelijk uit de sportwereld. Je kan ook een link terug vinden.

Je kan ook de naam van de beroemdheid die je wil intikken in een zoekmachine. Misschien heeft hij of zij wel een website en kan je daar ergens een contactadres vinden....

Foto 1

senne rouffaer,actrice,seriesSARAH PALIN

Een Amerikaans politica geboren op 11 februari 1964 te Sandpoint. Ze was gemeenteraadslid in Wasilia en werd er later burgemeester. Van 2006 tot 2009 was ze gouverneur van Alaska. Voor de presidentsverkiezingen van 2008 was ze running mate voor John McCain. Daarna werd ze actief lid van de TEA Party-beweging, een protestbeweging tegen de overheidsuitgaven en belastingmaatregelen van president Obama.

Foto 2

rollin hand,academy awardMICHAEL ROSKAM

Een Belgisch filmregisseur. Zijn echte naam is Michaël Reynders. Hij studeerde aan het Maurits Binger Film Instituut te Amsterdam en aan de Hogeschool Sint Lukas te Brussel. In 2002 schreef hij het scenario voor de kortfilm "Haun". Zij  eerste langspeelfilm "Rundskop" kwam uit in 2011. Hiervoor werd hij meermaals onderscheiden. In 2017 kwam zijn 2e film "Le Fidèle" in de bioscopen.

Foto 3

murder,she wrote,dirty dancing,film,televisieMARVELOUS NAKAMBA

Geboren op 19 januari 1994 te Hwange (Zimbanwe). Deze middenvelder voetbalde voor clubs als Highlanders FC, Bantu Rovers FC, AS Nancy, Vitesse, Club Brugge en de nationale ploeg van Zimbabwe.

 

 

Foto 4

elvis presley,the king,beach boys,on tourFRANCOIS HOLLANDE

Frans politicus, geboren anno 1954 te Rouen. Hij is lid van de Parti Socialiste en was er van 1997 tot 2008 partijvoorzitter. Hij was ook burgemeester van Tulle en dan tot 2012 voorzitter van de departementsraad voor Corrèze. In 2012 werd hij verkozen tot de 24e president van Frankrijk.

Foto 5

shakespeare,secret army,rebusBRIAN MUIR

Een Brits ontwerper die verantwoordelijk is voor meerdere sculpturen die voorkomen in diverse films. Zo ontwierp hij het pantser van de "Stormtrooper" in "Star Wars" en het pak van "C-3PO". Hij werkte ook mee aan films als "Alien", "Raiders of the Lost Ark", "A view to a kill" en vele andere. Het meest gekend van hem is zeker en vast het pantser en de helm van "Darth Vader" dat hij ontwierp samen met Ralph McQuarrie.

foto 6

heroes,24,quantum of  solaceWOLFGANG OVERATH

Voormalig Duits voetbalinternational geboren op 29 september 1943 te Siegburg. Hij speelde op het middenveld bij ploegen als Siegburger SV, 1.FC Köln en 81 maal voor de nationale ploeg van West-Duitsland. Met 1.FC Köln werd hij landskampioen en won de beker. Met West-Duitsland werd hij in 1974 wereldkampioen. Later werd hij president van 1.FC Köln.

 

Foto 7

hutch,elvis presley,clambakeNICCI FRENCH

Achter de naam Nicci French gaat een Brits echtpaar schuil: Nicci Gerard en Sean French. Het duo os wereldberoemd om hun thrillers en korte verhalen. Momenteel schrijven ze een 8-delige serie rond Frieda Klein.

foto 8

jacques brel,eurovisie songfestival,koning albert iiHOLLY HOBBIE

Een Amerikaans auteur geboren anno 1944. Reeds tijdens haar studententijd maakte ze schetsen van meisjes met hoeden en schortjes. Zo ontstond in de jaren '70 een fictief meisje dat de naam "Holly Hobbie" kreeg. Ze wordt gekenmerkt door een lapjesjurk en een hoge hoed. De bekendste jurk is blauw. Ze was enorm populair in de Verenigde Staten en zeker ook in Europa.

 

 

Foto 9

brons,zilver,kampioene van nederlandANTON KARAS

Een Oostenrijks citerspeler geboren te Wenen anno 1906 en aldaar overleden in 1985. Zijn grootste wens was dirigent te worden. Op zijn 12e leerde hij de citer te bespelen en 5 jaar later werd hij professioneel muzikant. In 1949 ontmoette hij de Britse filmregisseur Carol Reed. Die was toen bezig met de thriller "The third man". Hij hoorde Anton Karas spelen en vroeg hem de muziek voor de film te schrijven. Het stuk dat het bekendst zou worden is "Harry Lime Theme", dat hij reeds 20 jaar terug geschreven had. Het zou hem nu wereldberoemd maken.